Eerste schooldag!

Ze stonden al eventjes te popelen thuis en vandaag was het eindelijk zover! 
De eerste schooldag in het tweede leerjaar was al een drukke dag. 
We startten deze morgen met heel wat speelplezier terwijl de mama's en papa's even koffie dronken. 
We brachten allemaal een stok mee die we in een grote bloempot zetten. Juf legde uit dat we allemaal net zoals takken verschillend zijn en soms ook eens breekbaar, maar in groep zijn we een echt team. We zorgen voor elkaar en niemand valt uit die bloempot. Dat gaan we dit jaar proberen: 
IK + JIJ = WIJ!

Eenmaal in de klas aangekomen, was het wel eventjes druk. Spullen uit de boekentas halen, boeken in de bank stoppen. Alles moest een plaatsje krijgen. Maar we bleven niet lang in de klas, we maakten kennis met de juf door nog een laatste keer voor de zomervakantie ten einde is met de strandbal te gooien. Op de strandbal stonden erg leuke vragen. Na het spelletje tijd om onze vrienden te vertellen wat we die afgelopen 2 maanden beleefd hadden. 

Na de speeltijd hadden we onze eerste buitenles. Onze naam schrijven MET hoofdletter! Eerst op het witbordje, daarna op de speelplaats. De schrijffeeën en -monsters gomden de mooiste namen en letters uit met water. In onze pennen kropen zo de mooie schrijfletters. Vanaf vandaag schrijven we hem dus altijd met hoofdletter!

In de middag trokken we enkele (gekke) foto's voor de verjaardagskalender en daarna gingen we knutselen. We maakten boekenmonstertjes. We leerden dat super snel en wat ging dat goed! 
Heel veel leuke monsters om in onze boeken te stoppen. We zullen veel kunnen lezen hoor, mama en papa, dit schooljaar! 
We sloten de dag af met een verhaaltje van de Boeboeks, die we dit jaar zullen leren kennen...


Tot slot zijn jullie donderdag 6 september om 18u30 allemaal welkom op de infoavond van alle klassen. Zo leren de mama's en papa's de juffen kennen en hoe we te werk gaan in de klas. 

We maken er een top schooljaar van! 
















Reacties